Slănic (incidență/ rata de infectare 6,37), Brebu (6,59) și Gura Vadului (8,75) sunt localitățile prahovene în care ar putea fi impuse noile restricții pentru persoanele nevaccinate, aprobate de Guvernul Cîțu în cadrul ședinței de joi.

Astfel că este probabil ca mii de locuitori din aceste zone să nu mai poată ieși în weekend din case, după ora 20.00.

Conform noii hotărâri a Guvernului Cîțu, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20,00—5,00, cu excepțiile cunoscute, stabilite prin declarația pe propria răspundere ce va trebui completată din nou în acest interval orar. Doar persoanele vaccinate, care vor face dovada cu certificat de vaccinare, vor putea circula fără restricții. Aceste măsuri nu se vor mai aplica doar dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 5,5/1.000 de locuitori.
La Gura Vadului, unde rata de infectare depășește 7,5 la mie, s-ar putea institui restricțiile de deplasare inclusiv în timpul săptămânii.
O decizie în acest sens va fi luată în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, care se va întruni în cursul zilei de astăzi.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedent25 septembrie, ziua ADEVĂRULUI în Partidul Național Liberal!
Articolul următorVrei să devii jandarm? Ce posturi au fost scoase la concurs în Prahova și ce condiții trebuie să îndeplinești