În Rusia, Lukoil oferă aceste premii din 2005, când în orașul Perm a fost lansat concursul de proiecte. În România, competiția se află la prima ediție, alegându-și câștigătorii dintre ONG-uri și instituții publice cu profil educativ-cultural.

Premiile au fost oferite atât de Lukoil România, cât și de Rafinăria Petrotel-Lukoil din Ploiești.

Astfel, la secțiunea Ecologie Lukoil România a premiat proiectul „Cluj Napoca, oraș-parc” al Asociației nonprofit Serena, proiectul „Plantăm ca să respirăm”, al Asociației Tinerilor Ecologi Români din Iași TERIS și proiectul „Plantăm, respirăm și ne jucăm” al Asociației Visit Me.

La festivitate, au fost prezenți Victor Jumbei, director general al Lukoil România, și, din partea Lukoil Moscova, de Vladimir Gherasimov, șef de departament pentru comunicare interregională.

”Vreau să-i felicit atât pe câștigătorii acestei ediții, dar și pe cei care nu au reușit. La anul, dacă lucrează mai mult la proiectele lor au toate șansele să reușească”, a declarat Vladimir Gherasimov.

Premiile secțiunii Spiritualitate și cultură, precum și a celei dedicate sportului, au fost  oferite de Rafinăria Petrotel-Lukoil, reprezentată de directorul său general Aleksei Kovalenko. În prima secțiune, pe primul loc s-a clasat Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova cu proiectul „Centru cultural privind impactul antropic și educație ecologică”, urmați de studenții Universității de Petrol și Gaze din Ploiești Gabriel Ivan și Georgiana Vulpe, cu proiectul unei școli de dansuri populare („Păstrătorii de tradiții”) și de ambițiosul proiect al Colegiului ploieștean Elie Radu, „Cercul de robotică Ercast”, care își propune să învețe 300 de elevi să proiecteze roboți. Premiile acestei secțiuni însumează 18000 dolari, repartizați egal fiecărui proiect.

Asociația Sportivă Întoarce-te la sport s-a impus cu proiectul „Mereu în mișcare – Fuel through Life”.

Din partea Primăriei Ploiești, a fost prezent viceprimarul Cristian Ganea: „Ce să mai vorbim, suntem cei mai buni. Ploieștiul a luat spuma premiilor”. a declarat acesta.