Maternitatea din Ploiești nu mai are măști special de tip FFp2 si FFp3, măști necesare în protecția împotriva infectării cu coronavirus. În acest moment stocul este 0!

Cadrele medicale sunt disperate și fac apel la firmele care pot dona astfel de materiale sanitare.

“Avem copiii, familii. Nu se poate să fim expuși zilnic. Sunt sute de cadre medicale bolnave în toată țara și a ajuns să ne fie teamă să acordăm consultații. Ni se cere să vindecăm pacienții, dar la sănătatea noastră cine se gândește? Stocul este 0 de câteva zile. Am consultat zilele trecute o gravidă care se întorsese de o săptămână din Italia”, ne-a spus sub protecția anonimatului unul dintre medicii de la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești

„Avem stocuri minime. Ne luptăm în fiecare zi să asigurăm măști și materiale. Avem 1.000 de măști chirurgicale, dar nu avem măști ultra-speciale – FFp2 și FFp3. Stocul în acest caz este 0. În urma intervențiilor repetate pentru furnizarea și asigurarea de echipamente avem 100 de combinezoane, biocide pentru personal – 137 litri, biocide pentru suprafețe  (PP2) – 309 litri și 60 de cutii cu tablete cu clor diclosol”, a declarat, pentru observatorulph.ro,  dr. ec. Alexandru Gheorghe, managerul Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești.

În unitatea medicală își desfășoară activitatea 33 de medici și 80 de asistente.