La ministerul Sănătății a fost semnat ieri după amiază Contractul Colectiv de muncă la nivel de sector de activitate, între Sorinea Pintea, ministrul sănătății și membrii sindicatelor din sănătate.

„Este primul contract de munca semnat dupa legea salarizării. Documentul este important pentru că stabilește ajustări legate de drepturile și îndatoririle salariaților, armonizandu-le cu noile prevederi legale.  Contractul Colectiv de muncă preia și noul regulament de sporuri. În anul 2018, am desemnat o comisie care a reluat negocierile cu sindicatele, acestea fiind suspendate din 2016″, a declarat Sorina Pintea.

Contractul colectiv de muncă este documentul care stabilește drepturile și obligațiile, timpul de muncă și cel de odihnă ce revin salariaților din unitățile sanitare.
Contractul colectiv de muncă este un instrument important pentru asigurarea unui nivel corespunzător de protecție socială a salariaților. Contractul colectiv de munca la nivel naţional asigură garanţii pentru încheierea contractelor colective de muncă la nivel de unităţi.

Articolul precedentPeste 500 de condamnați eliberați în urma recursului compensatoriu au recidivat în ultimii doi ani
Articolul următorPeste 400 de oameni protestează în Piața Universității față de defrișările ilegale