76 de amenzi în valoare de peste 350.000 de lei și 16.520 ţigarete confiscate.

Acesta este bilanțul controalelor efectuate luna trecută de polițiștii prahoveni pentru combaterea fenomenului de contrabandă cu produse accizabile

Conform IJP Prahova, în luna octombrie, poliţiştii prahoveni de la investigarea criminalității economice au desfășurat activități ce au vizat prevenirea şi combaterea fenomenului de contrabandă cu produse accizabile, în special cu tutun şi ţigarete de contrabandă.

Au fost desfășurate 8 acţiuni specifice pe raza judeţului, ocazie cu care au fost verificaţi 49 de agenţi economici şi au fost constatate şi aplicate un număr de 76 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 351.000 de lei.

Polițiștii au confiscat 16.520 ţigarete diferite mărci, pentru care operatorii economici verificaţi nu deţineau documente justificative de provenienţă, în valoare de 14.838 de lei.

De asemenea, a fost confiscată suma de 1.035 de lei, provenită din vânzări şi nefiscalizată prin intermediul caselor de marcat aflate în dotarea unităţilor controlate.

Prevenirea, combaterea şi sancţionarea faptelor ilicite din domeniul contrabandei cu produse accizabile, în special cu tutun şi ţigarete de contrabandă, rămân în atenţia lucrătorilor din cadrul I.J.P. Prahova, astfel de acțiuni urmând a fi desfășurate și în perioada următoare.

Articolul precedentComercianții de tutun, luați în vizor de către oamenii legii! Au fost aplicate amenzi în valoare de 351.000 lei
Articolul următorPietonii nu mai sunt în siguranță nici pe trotuare! O femeie a fost rănită în timp ce se afla în stația de maxi-taxi
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.