Ploieștenii au profitat de anularea stării de urgență și de lipsa declarației pe propria răspundere și au plecat la plimbare prin oraș. Nu pe joc, ci cu  mijloacele de transport în comun care circulă încă conform unui program special.

De la primele ore ale dimineţii, oamenii s-au prezentat în staţii şi fiind prea mulţi nu au putut păstra distanţarea socială, chiar dacă şi-ar fi dorit, deşi cei mai mulţi nu păreau să le pese de asta, cu măşti sau nu. 

Aşa cum era de aşteptat, atunci când toată lumea a urcat în mijloacele de transport în comun, acestea s-au umplut cu rapiditate. În contextul în care persoanele stau spate în spate şi umăr lângă umăr, dezinfectarea la capăt de linie a autobuzelor devine o măsură inutilă.

Unul dintre şoferii TCE Ploieşti a postat această imagine pe pagina de socializare cu următorul mesaj:

“O nouă cursă, acelaşi număr mare de călători! Toți acești călători trebuie să urce într-un autobuz cu 20 locuri pe scaune. Staţia din imagine este staţia de plecare a traseului, aşa că vă puteţi imagina câţi vor mai urca până în centru. Cursele sunt mai rare decât în zilele de weekend, adică în 35 b cursele sunt la 20 de minute.”