Ministerul Dezvoltării Regionale a anunțat că a fost depus proiectul destinat finanțării achiziției a 33 de troleibuze de 12 metri pentru municipiile Ploiești și Târgu Jiu.

Pentru Ploiești, este vorba despre 20 de troleibuze, iar pentru Târgu Jiu – de 13 trolee.
Proiectul a fost depus spre finanțare în cadrul apelului cu numărul POR/2018/4/4.1/3/în parteneriat, Obiectivul specific 4.1 „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă” din Axa prioritară 4 ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a POR 2014-2020, iar valoarea totală este de 89.941.357 lei.

Astfel, prin parteneriatul semnat cu Primăria Ploiești, Ministerul Dezvoltării Regionale rămâne salvarea ploieștenilor pentru ca locuitorii să circule cu mijloace de transport în comun normale pentru acest secol.
Ministerul Dezvoltării Regionale are în derulare procedurile pentru achiziționarea, pentru municipiul Ploiești și alte orașe din țară, de mijloace de transport ecologice.
Pentru Ploiești, sunt în derulare proceduri de achiziție pentru 20 de tramvaie, nouă autobuze electrice și cele 20 de troleibuze. În privința troleelor, nouă dintre aceste vehicule destinate transportului în comun vor fi alocate traseului 202, iar restul de 11 – traseului 44.
Toate aceste pachete de mijloace de transport în comun destinate Ploieștiului fac parte din licitațiile organizate de către ministerul menționat, finanțarea achizițiilor urmând să fie asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Articolul precedentDoi copii luați de viitură la Filipeștii de Pădure. Unul a fost salvat. 300 de pompieri caută al doilea copil
Articolul următorAlertă în Prahova! O femeie de 27 de ani și fiul ei de 2 ani au dispărut în drum spre biserică
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.