UPDATE

Bogdan Toader, președintele CJ Prahova, a convocat conducerea Spitalului Județean Prahova, într-o ședință de urgență pentru a stabili măsurile de urgență care vor fi luate în urma vizitei ministrului. Toader s-a declarat dezamagit de problemele gasite, vineri noapte, la Spitalul Judetean, mai ales ca investițiile CJ Prahova în unitatea sanitară sunt uriașe.

Stirea inițială:

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a făcut o vizită inopinată la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Ministrul a venit neanunțat la miezul nopții în unitatea medicală și s-a declarat total nemulțumită de ceea ce a găsit aici!

“L-am sunat pe președintele CJ Prahova când mă apropiam de Ploiești și i-am propus să ne vedem în fața spitalului. Vroiam să văd cu ochii mei ce se întâmplă aici. La ora 12.00 eram în fața spitalului, fără să anunț pe nimeni înainte”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul s-a declarat total nemulțumint de ceea ce a găsit la Spitalul din Ploiești.

“Este anormal să ai 8 medici în UPU care să lucreze și la SMURD. Mi s-a spus că nu se prezintă medicii la concursuri. Inisistăm până ocupăm posturile. Eu știu că sunt medici doritori să lucreze în UPU în toată țara. În plus, nu există nicio asistentă socială care să țină legătura cu aparținătorii bolnavilor. O doamnă mi-a spus că nu știa nimic de patru ore de soțul ei. Este revoltător așa ceva. Trebuie angajat personal care să informeze aparținătorii din jumătate în jumătate de oră despre evoluția pacienților!”, a spus ministrul.

Sorina Pintea s-a declarat nemulțumită și de curățenia din unitatea medicală.

“O parte a spitalului a fost renovată. Aici am găsit efectiv mizerie! Nu este admisibil așa ceva. Nu există explicații că personalul de curățenie nu este suficient. Cum să arate așa o secție proaspăt renovată? Înțeleg că UPU și alte secții vor intra în renovare în curând, dar în secțiile noi să existe așa ceva nu admit!. Deficitar este și modul în care se vorbeșe cu pacienții și aparținătorii. Sunt multe nereguli găsite aici și am cerut Direcției de Sănătate Publică să declanșeze o anchetă serioasă și să îmi prezinte urgent concluziile și măsurile dispuse”, a mai declarat Sorina Pintea.

Am avut reclamații și am decis să merg la fața locului să văd ce se întâmplă. Modalitatea în care pacienții sunt tratați, comportamentul cadrelor medicale a fost principala problemă semnalată. Nu mă așteptam ca într-o unitate medicală din România secolului 21 să găsesc mizerie. Spitalul nu era deloc curat. Chiar partea renovată nu era curată. Am întrebat pacienții dacă există asistent social, persoane dedicate care să informeze aparținătorii despre starea pacienților. Nu există” a spus ministrul la Antena 3.

Ministrul Sănătății i-a cerut președintelui CJ Prahova să-l demită pe Directorul de Ingrijiri Medicale al Spitalului, Manuela Dobre, ca o primă măsură și a promis că va mai face astfel de vizite în spitalele publice din județ pentru a se asigura că ceea ce a găsit la Spitalul Județean de Urgență Ploiești este doar o excepție!

Bogdan Toader,președintele CJ Prahova, a declarat că a convocat conducerea Spitalului Județean într-o ședință în această dimineață și va decide ce măsuri vor fi luate urgent

 

Articolul precedentPreședintele PNL Ploiești, Adrian Dobre, reacție după condamnarea primarului PSD pentru pornografie infantilă
Articolul următorÎncă un prahovean a murit de gripă!
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.