În luna martie a acestui an au fost realizate cercetări arheologice preventive în localitatea Târgșoru Nou, jud. Prahova, având ca obiectiv descărcarea de sarcină arheologică a unui teren pe care se afla un tumul din epoca bronzului (3000-2500 î.Hr.), a anunțat Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

Arheologii au descoperit, aici, un mormânt turanic în care se afla un individ adult și resturile unui cal, dar și un clopoțel din bronz (sec. XI-XIII d.Hr.), un mormânt de copil din epoca bronzului atribuit comunităților Yamnaya (3000-2500 î.Hr.) și o așezare din epoca bronzului, cultura Cernavodă II (3300-3100 î.Hr.).

“Cercetările din acest tumul vin să completeze o serie numeroasă de descoperiri realizate în ultimii ani de arheologii Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova în localitățile Ariceștii-Rahtivani, Blejoi, Păulești, Strejnicu, Târgșoru Vechi, Nedelea și Ploiești. Colectivul de cercetare a fost format din arhg. Alin Frînculeasa, arhg. Octav Negrea și restauratorul Claudia Dumitrescu din cadrul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova. Au mai participat la cercetări arhg. Daniel Garvăn, arhg. Roxana Munteanu de la Muzeul Județean Buzău și arhg. Eugen Paveleț de la Direcția Județeană pentru Cultură Prahova”, au precizat reprezentanții Muzeului Județean de Istorie.

Articolul precedentCadavru descoperit de un turist, în Bucegi. Victima, un bărbat din Giurgiu!
Articolul următorFemeie lovită de două mașini, pe DN 1, la Comarnic
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.