O deținută recidivistă de la Penitenciarul Târgșor a reușit să dea alarma în întreaga închisoare de femei, după ce a dat foc unor saltele de pat din celula în care se afla.

Se pare că femeia, aflată în spatele gratiilor pentru o infracțiune gravă, încarcerată în sectorul de maximă siguranță, ar fi dat foc saltelelor cu ajutorul unui chibrit. Aceleași surse menționează și că deținuta a înaintat mai multe solicitări conducerii închisorii, prin care și-a exprimat nemulțumirile legate de condițiile din închisoare.

Conform ISU Prahova, marți, în jurul orei 15:29, două echipaje de stingere s-au deplasat la Penitenciarul de Femei din Târgșor, după un anunț referitor la producerea unui incendiu într-una dintre celule.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul era lichidat de către echipa de intervenție a penitenciarului, care a acționat prompt, iar pompierii s-au asigurat că sunt înlăturate toate riscurile.
În incendiu au ars trei saltele de pat, elemente de decorațiuni și zugrăveala. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii intenționate a sursei de aprindere pentru a genera focul.

În penitenciarul de la Târgșor își ispășesc pedepsele 400 de persoane private de libertate.