Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat un nou termen în în apelul penal declarat de DNA şi de Primăria Ploieşti împotriva hotărârii de achitare a fostului primar Andrei Volosevici, actualul candidat al PNL la fotoliul de edil al municipiului.

Urmatorul termen acordat in cauza este 17 septembrie 2020, cu 10 zile inaintea alegerilor locale la care Volosevici va candida din partea PNL.

 Andrei Volosevici a fost trimis în judecată de către DNA Ploieşti pentru săvârşirea de fapte de corupţie şi abuz în serviciu în dauna municipiului Ploieşti, prejudiciul fiind de 32.577.437 lei.

 “În sarcina inculpatului Volosevici s-a reţinut prin rechizitoriul întocmit de procurorii DNA că acesta, în calitatea sa de primar al municipiului Ploieşti, „a iniţiat proiectul de hotărâre privind asocierea municipiului Ploieşti cu SC FC Petrolul SA” şi “a semnat un contract de asociere între municipiul Ploieşti şi societatea comercială FC Petrolul SA Ploieşti, contract încheiat prin nerespectarea dispoziţiilor Legii administraţiei publice locale – în condiţiile în care o instituţie publică nu poate finanţa o activitate lucrativă desfăşurată de un agent economic cu capital privat. În acest fel, acesta a determinat prejudicierea bugetului local cu suma totală de 32.577.437 lei şi concomitent obţinerea, de către S.C. FC Petrolul SA Ploieşti, a unui folos necuvenit de aceeaşi valoare”.

Procurorii au mai reţinut în rechizitoriul întocmit în urmă cu patru ani că Volosevici ar fi pretins sume de bani de la doi oameni de afaceri – denunţatori la DNA – pentru campania electorală pentru alegerile locale, în schimbul unor beneficii.

 Sentinţa pronunţată de către Curtea de Apel Ploieşti prin care Volosevici, alături de fosta secretara a primăriei ploiestene, Albu Simona, au fost achitaţi a fost atacată atât de DNA  la 13 decembrie 2019 cât şi de Primăria Ploieşti, ultima depunând apelul la instanţa chiar pe 31 decembrie 2019, sub semnatura actualului primar Adrian Dobre (PNL)!

Interesant este faptul că, deşi l-a achitat în prima instanţa pe fostul primar, instanţa de fond a lăsat nesoluţionată latura civilă, menţinând şi sechestrul asigurător instituit prin Ordonanţa nr. 97/P/2012, din data de 07.06.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, asupra tuturor bunurilor acestuia, până la concurenţa sumei reprezentand prejudiciu.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 11. De la priza de Teleorman, la drona bulgărească
Articolul următorPatru elevi ai Centrului de Excelenţă Prahova, medaliați la concursul MGS Cup Belgrade