Ploieştiul urmează să fie inclus într-un proiect al Ministerului Educaţiei pentru construirea de grădiniţe noi. În baza acestui proiect-tip, în nordul municipiului urmează să apară o grădiniţă nouă, relativ mică, pentru două grupe de preşcolari. Aceasta va fi construită cu fonduri asigurate în cea mai mare parte de Guvern, urmând ca autorităţile locale să plătească doar 2% din suma totală, asta, desigur, în eventualitatea în care vor găsi fonduri, în contextul în care propunerea pentru bugetul pe 2019 al Ploieştiului nu cuprinde momentan suma necesară.

“Am semnat în Comisia tehnică de avizare documentele necesare demarării lucrărilor pentru Grădiniţa cu program normal nr. 41 – Aleea Laurilor. Grădiniţa va avea două săli de grupă, cu câte 20 de copii in grupă. Ea va fi construită 98% din banii oferiţi de către Guvern şi numai 2% din contribuţia Consiliului Local. Este un pas important şi credem că ploieştenii se vor putea bucura de un imobil nou, curat, igienic şi la standarde europene. Ministerul a aprobat acest lucru, următorii paşi ţin de proiectare şi execuţie”, a declarat viceprimarul municipiului Ploieşti, Cristian Ganea.

Acesta a anunţat că proiectul are şanse să se finalizeze în cel puţin un an de zile şi cel mult doi ani

Grădiniţa ar urma să apară pe Aleea Laurilor, în nordul municipiului, aproape de şcolile generale “Grigore Moisil” şi “Henri Berthelot”. Valoarea proiectului e estimată la puţin peste 388.000 de lei, a mai anunţat Cristian Ganea.

Articolul precedentAccident grav în localitatea Vărbilău! O persoană a rămas încarcerată | FOTO
Articolul următorSinucidere la Ploiești! Femeie, decedată după ce a căzut de la etajul 6 al unui bloc
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.