Autorităţile ploieştene anunţă că a fost aprobat acordul de parteneriat cu Ministerul Educației Naționale pentru construirea unei noi grădiniţe, în zona de nord a municipiului.

Noua unitate de învăţământ va avea două grupe a câte 20 de copii şi va funcţiona cu program normal, a anunţat viceprimarul Cristian Ganea.

„Totodată, va beneficia de un spațiu multifuncțional luminat și ventilat, cu ferestre atât la parter, cât și la partea superioară. Deschiderea acestora se va face cu comandă electrică”, a precizat Primăria Ploiești, care a mai anunțat că „spațiul multifuncțional este conceput și mobilat astfel încât, să asigure și desfășurarea de activități sportive. Sălile de grupă, situate pe două părți ale spațiului multifuncțional, vor fi dotate cu grup sanitar propriu și vor fi luminate prin ferestre largi”.
Ministerul Educației Naționale, prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare (MEN-UMPMRSU), a finalizat procedura de achiziție de lucrări pentru obiectivul amintit, contractul de execuție fiind încheiat cu firma S.C. GATMAT PROD S.R.L. Din fonduri de la Ministerul educației Naționale vor fi executate lucrările de edificare a clădirii și instalațiile interioare, iar din bugetul local ar urma să fie realizate, potrivit Primăriei Ploiești, lucrările exterioare, sistematizare verticală, amenajare alei pietonale, platformă gunoi, împrejmuire incintă, loc de joacă, spații verzi, branșamente la utilități (energie electrica, gaze, apa), instalație de utilizare gaze naturale și dotare cu echipamente- centrală termică.
Valoarea lucrărilor este de aproximativ 1, 7 milioane lei fără TVA, acestea urmând a fi demarate începând cu data de 1 iulie.