Alţi doi bărbaţi, din judeţul Prahova şi din municipiul Bucureşti, au murit, miercuri, din cauza gripei, ambii având şi alte afecţiuni şi nefiind vaccinaţi anti-gripal. Numărul deceselor cauzate de gripă în acest sezon ajunge astfel la 91, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit CNSCBT, miercuri au murit un bărbat în vârstă de 51 de ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, şi un bărbat în vârstă de 53 de ani, din municipiul Bucureşti, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Ambii bărbaţi aveau condiţii medicale preexistente, dar nu erau vaccinaţi anti-gripal. Ca urmare, numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon ajunge la 91.

În Prahova, numărul deceselor a ajuns la 17, fiind pe primul loc la nivel național într-o statistică sumbră privind mortalitatea în epidemia de gripă.


Articolul precedentVIDEO Perchezitii la hoții din Ploiești
Articolul următorCrimă în spatele incendiului de luni de la Lipănești. Există un suspect
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.