Operațiunea “Ziua Z” a speriat și infractorii din Prahova.  Peste 240 de percheziţii au avut loc, miercuri, în 28 de judeţe în cadrul unei operaţiuni de amploare a procurorilor DIICOT, verificările vizând, printre altele, reţele de proxenetism, trafic de droguri şi criminalitate informatică.

Operațiunea “Ziua Z” a speriat și infractorii din Prahova. Procurorii DIICOT Ploieşti au făcut 13 percheziţii domiciliare, respectiv cinci pe raza judeţului Prahova, şase pe raza judeţului Constanţa şi două pe raza judeţului Galaţi, într-un dosar vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice.

“S-a reţinut că începând cu anul 2013, pe raza judeţului Prahova s-a constituit un grup infracţional organizat profilat pe comiterea de infracţiuni cu mijloace de plată electronică, la care au aderat ulterior un număr de zece suspecţi.

Activitatea grupării a constat în instalarea de dispozitive de copiere a benzii magnetice a cardurilor bancare la unităţi bancare din spaţiul Uniunii Europene (Franţa, Italia, Germania, Grecia), dar şi în ţări precum: Statele Unite ale Americii, Qatar, Emiratele Arabe Unite şi Noua Zeelandă, falsificarea de instrumente de plată electronică şi efectuarea de retrageri frauduloase de numerar”, arată DIICOT, într-un comunicat de presă.

Articolul precedentPercheziții, joi dimineață, la hoții de lemne din Prahova. Mai multe persoane, duse la audieri
Articolul următorPensionarii și elevii ploieșteni, la un pas să nu mai circule gratuit pe mijloacele de transport în comun