În urma unei sesizări primite, comisarii GNM CJ Prahova, au sancționat un operator economic cu domeniu de activitate – lucrări de constructii de pe raza județului Prahova, cu amendă contravențională în valoare totală de 90.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, respectiv HG 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

La verificarea în teren, comisarii GNM CJ Prahova au constatat că, deșeurile regăsite abandonate pe raza localității Târgșoru Vechi, proveneau din construcții/demolări fiind identificată și societatea generatoare.
Astfel s-a constatat că operatorul economic efectua eliminarea de deșeuri pe amplasament neautorizat fără a respecta prevederile legislației de mediu și a condițiilor de transport al deșeurilor.
Față de cele menționate, pe lângă sancțiunea contravențională aplicată, comisarii de mediu au dispus măsuri pentru prevenirea producerii pe viitor de abandonări de deșeuri

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentPercheziţii în Prahova la persoane bănuite de obţinerea unor certificate false de vaccinare anti-COVID
Articolul următorBilanț coronavirus 14 octombrie. Peste 16.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore