Executivul a adoptat, în ședința din această săptămână, hotărârea privind trecerea în administrarea Ministerului Transporturilor a intersecției de pe DN1, de la Comarnic, unde urmează să fie construit un pasaj pietonal subteran.

Hotărârea se referă la înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor imobile reprezentând teren, în suprafaţă totală de 830 mp, trecute în domeniul public al statului, precum şi darea acestora în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în vederea realizării obiectivului de investiţie de utilitate publică de interes naţional ,,Amenajare pasaj pietonal subteran – Primăria Comarnic”.

Nota de fundamentare subliniază că “în prezent traficul rutier în interiorul orașului Comarnic se realizează cu dificultate din cauza numărului mare de autoturisme ce tranzitează orașul cu precădere înspre zonele montane adiacente. De asemenea, circulația rutieră este îngreunată din cauza prezenței trecerilor de pietoni ce conduc către timpi de așteptare ai autoturismelor în interiorul localității. Amplasamentul propus pentru realizarea pasajului pietonal este situat în orașul Comarnic, în zona Pieței Centrale, la intersecția Drumului Național DN1 cu strada Ghiosești. Zona de analiză cuprinde atât intersecția, cât și trecerea de pietoni din zonă, ce traversează DN1”.

Pasajul va avea o lungime de 30 de metri, urmând să fie construit în aproximativ 12 luni.  Datele din memoriul tehnic arată că investiția se ridică la aproximativ 8 milioane de lei.

Obiectivul ar fi doar unul dintr-o serie de amenajări pe care autoritățile vor să le realizeze pentru fluidizarea traficului pe DN1. Este vorba despre pasaje rutiere și pietonale la intrare în Sinaia, la ieșire din Sinaia, la Bușteni (în zona Poiana Țapului), Azuga și Predeal.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentLibertatea presei, în pericol. Clubul de Presă, apel către Parlament și Guvern
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET