Patru persoane, cadre medicale, implicate în rețeaua de eliberare ilegală a certificatelor covid din Prahova, au fost reținute pentru 24 de ore și vor fi aduse în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

”Prin ordonanțele procurorului de caz din data de 14 octombrie a.c., s-a dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, față de 4 persoane precum și punerea în mișcare a acțiunii penale față de acestea, și vor fi prezentate judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă” au transmis reprezentanții IJP Prahova.

Comunicatul IJP Prahova:

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, efectuează 17 percheziții domiciliare, toate în județul Prahova, într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări în legătură modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti Covid.

Activitatea vizează un centru de vaccinare și patru cabinete medicale individuale, printre persoanele implicate fiind și personal medical din cadrul acestor entități.

Faptele urmărite penal sunt de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals informatic și uz de fals.

Cu această ocazie vor fi puse in executare 35 de mandate de aducere emise pe numele suspectilor.

La activitatea menționată participă polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Prahova.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentPrahova. Control judiciar pentru inculpații reținuți în dosarul vaccinărilor fictive anti- COVID
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 16 octombrie 2021