Patru turişti care au urcat pe traseul Jepii Mari din masivul Bucegi au fost atacaţi de viespi, luni după-amiază, ei cerând ajutorul Salvamont, în condiţiile în care o femeie din grup este alergică.

 

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani intervin, luni după-amiază, pentu recuperarea unui grup de turişti atacaţi de un roi de viespi.

Oamenii care au sunat şi au cerut ajutor au anunţat că o femeie din grup este alergică.

“Problema este că drumul de mers pe jos până la cel mai apropiat punct în care s-ar putea deplasa o ambulanţă durează cel puţin o oră şi jumătate, în funcţie de condiţia fizică şi de starea de sănătate. În plus, sus pe munte nu este ca în oraş, termometrele arată doar 3 grade şi este vizibilitate redusă”, a spus Haiduc.

Conform SAJ Prahova, trei persoane au reacții alergice în urma înțepăturilor, iar a patra a suferit un atac de panică. În grup sunt două femei cu vârsta de 24 și 25 de ani și doi bărbați cu vârsta de 26 și 28 de ani

 

Articolul precedentTabăra Națională de Sculptură Monumentală – România 100 se ține la Ploieşti
Articolul următorTânăr din Urlați, înjunghiat în plină stradă. Agresorul a fost arestat preventiv
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.