Acasă Actual Patru turişti din Bucureşti s-au rătăcit pe un traseu nemarcat în Bucegi

Patru turişti din Bucureşti s-au rătăcit pe un traseu nemarcat în Bucegi

Salvamontiştii din Buşteni au fost în alertă, luni seară, după ce două tinere şi doi tineri, cu vârste de aproximativ 25 de ani, s-au rătăcit în Munţii Bucegi, după ce au vrut să coboare pe un traseu nemarcat.

„Cei patru turişti au ales să coboare în Buşteni pe Valea Morarului, traseu care nu este marcat şi care nu este recomandat de salvamontişti pentru a fi parcurs”, a precizat Gheorghe Haiduc, şeful Salvamont Buşteni.

Tinerii bucureşteni au sunat disperaţi la 112 după ce şi-au dat seama că s-au rătăcit. În plus, cei patru turişti au fost surprinşi şi de ploaia torenţială care a căzut la altitudini de peste 1800 de metri. Tinerii prezentau şi simptome de hipotermie nu aveau mijloace de iluminat suficiente

Mai mulţi salvamontişti au intervenit  pentru recuperarea celor patru tineri. Operaţiunea a fost una dificilă, interventia fiind pe timp de noapte

De precizat este faptul că Valea Morarului este un traseu alpin nemarcat, care este o vale de abrupt. Inclusiv pentru cei experimentaţi nu se recomandă un astfel de traseu, care poate fi parcurs în aproximativ patru – cinci ore.

Articolul precedentUn bărbat în vârstă de 36 de ani, din Galați, arestat pentru furt calificat la Breaza
Articolul următorAccident pe DN1 A, la Boldești. 9 persoane implicate și o mașină răsturnată
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.