Două femei și un bărbat, din județele Maramureș și Prahova, s-au ales cu dosare penale, din cauză că au încercat să ocolească punctul defrontieră de la Petea și să intre ilegal în țară, pentru a nu intra în carantină. Cei trei se întorceau din Marea Britanie și nu sunt vaccinați, astfel că de ce le-a fost frică nu au scăpat, autoritățile hotărând plasarea lor în carantină.

 

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Petea au depistat trei cetățeni români care au încercat să intre ilegal în România, prin evitarea controlul de frontieră, cu intenţia de a scăpa de carantinare.

“Luni, 06 decembrie, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Petea, județul Satu Mare, au observat trei persoane care se deplasau pe jos, de pe sensul de intrare în ţară spre sensul de ieşire, ocolind clădirea PTF şi neprezentându-se la controlul de frontieră.

Persoanele au fost oprite de către colegii noştri şi, din primele verificări, s-a stabilit că este vorba despre trei cetăţeni români (două femei şi un bărbat), cu vârste cuprinse între 31 şi 36 de ani, din judeţele Maramureş şi Prahova. Aceştia se întorceau din Marea Britanie şi, pentru a nu intra în carantină, au încercat să intre în România fără a se prezenta la controlul de frontieră, unde era necesar să prezinte dovada vaccinării (conform Hotărârii CNSU nr.110 din 03.12.2021).

Acum toţi sunt cercetaţi pentru intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, iar în cazul lor a fost instituită măsura carantinării de către personalul Direcției de Sănătate Publică”, a transmis ITPF Sighetu Marmației.

Sursa: Realitatea de Satu Mare