Polițiștii au destructurat o rețea de hoți de mașini de lux care acționa în mai multe județe. Printre membrii acesteia se numără și cei ai clanurilor Duduianu și Sportivii din București.

Comunicatul Poliției Capitalei

În această dimineaţă Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a pus în aplicare 48 de mandate de percheziţie domiciliară şi 51 de mandate de aducere, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa şi Mureş, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, participaţie improprie la fals intelectual şi tăinuire.

În fapt, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2020 – prezent mai multe persoane specializate în furtul de autoturisme de lux din străinătate, le-ar fi transportat şi înmatriculat pe teritoriul României, prin utilizarea de acte de provenienţă false.
 
Din extinderea cercetărilor a rezultat şi faptul că unii membri ai acestei grupări ar fi pretins şi primit diferite sume de bani pretinzând că au influenţă asupra unor angajaţi din direcţiile de taxe şi impozite ale unor primării şi Registrul Auto Român şi îi pot determina pe aceştia, direct sau indirect, prin intermediul altor persoane, să îşi îndeplinească în mod contrar atribuţiile de serviciu şi să înmatriculeze aceste autoturisme.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Poliţia Capitalei – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente.

 

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentBărbat din Prahova, dat exemplu de polițiști după ce a predat banii găsiți în fanta unui bancomat
Articolul următorSondaj INSOMAR: PNL pe primul loc în opțiunile electoratului, George Simion îi devansează pe Barna și Cioloș