Polițiștii din Ploiești au efectuat, miercuri, șase percheziții, la suspecți în dosare privind furturi comise în municipiu, respectiv din comuna Ariceștii Rahtivani.

Cinci persoane au fost conduse la audieri în urma acțiunii de astăzi.

„Polițiștii Poliției Municipiului Ploiești au efectuat șase percheziții domiciliare, în Ploiești, Urlați și comuna Ariceștii Rahtivani la locuințele unor persoane bănuite de furt calificat. 5 mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a rezultat că la data de 7 octombrie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns în interiorul unui imobil din Ploiești și ar fi sustras o geantă ce conținea acte și bani. În cadrul acestei cauze, polițiștii Secției nr.1 de poliție Ploiești au condus la sediul poliției patru persoane în vederea audierii.

În cealaltă cauză, polițiștii Secției nr.7 de poliție rurală Cocorăștii Colț au fost sesizați despre faptul că în noaptea de 18 octombrie a.c., o persoană necunoscută ar fi pătruns într-un imobil din comuna Ariceștii Rahtivani și ar fi sustras mai multe bunuri electrice. Un mandat de aducere a fost pus în executare”, au detaliat reprezentanții IJP Prahova.

Marea parte a prejudiciului, recuperată la percheziții

După cele șase percheziții de astăzi, de la adresele vizate au fost ridicate telefoane mobile, bani și obiecte folosite la activitatea infracțională. Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 5.000 de lei, fiind recuperat în proporție de 80%.

Persoanele vizate, bănuite și în alte cauze.

IJP Prahova menționează că acțiunea a beneficiat și de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” Ploiești.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești în vederea probării activităților infracționale și lămuririi cauzelor, sub toate aspectele, fiind indicii că persoanele bănuite ar fi autorii și la alte două cauze penale cu autori necunoscuți.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentBilant coronavirus 20 octombrie: 17.158 cazuri noi și 423 de decese
Articolul următorPrahova. Bărbaţii cercetați în dosarul “Vaccinare la chiuvetă” rămân sub control judiciar