La data de 23.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 7 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, membrii grupării au racolat mai multe persoane vătămate, atât de femei, cât și bărbați, pe care le-au determinat ori cărora le-au înlesnit practicarea prostituției, în locații de pe teritoriul Olandei și României.

În acest sens, inculpații au închiriat, în regim hotelier și pentru perioade relativ scurte, mai multe apartamente situate în zonele centrale ale localităților în care gruparea își desfășura activitatea.

Veniturile ilicite obținute zilnic de către fiecare persoană care practica prostituția ajungeau, în mare parte, la membrii grupului infracțional.

La data de 23.02.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate sisteme informatice, medii de stocare, telefoane mobile și înscrisuri.

La data de 24.02.2021, Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă a celor 7 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: Realitatea de Prahova