Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești – Secția de Poliție Rurală Valea Călugărească au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de furt calificat și tăinuire.

Astăzi, în urma efectuării a 4 percheziții domiciliare, cinci persoane (o femeie și patru bărbați), cu vârste cuprinse între 21 și 42 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore.

La data de 21 martie a.c., polițiștii au fost sesizați de către persoana vătămată despre faptul i-ar fi fost sustrase mai multe bunuri, dintr-un imobil nelocuit. Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul lunii martie a.c., două dintre persoanele bănuite ar fi pătruns într-un imobil din comuna prahoveană Dumbrava, de unde ar fi sustras electrocasnice, mobilier și obiecte vestimentare.

În urma perchezițiilor, o parte din obiectele sustrase au fost recuperate urmând a fi restituite persoanei vătămate. Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 5.000 de lei.

La activitate au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab”.

În urma administrării probatoriului, față de cele cinci persoane, două bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat iar alte trei bănuite de săvârșirea infracțiunii de tăinuire, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

 

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentCentrul de vaccinare din Vălenii de Munte nu poate fi deschis din lipsă de medici
Articolul următorGrupare de traficanți de droguri destructurată de polițiștii prahoveni – 15 percheziții în Prahova și Dâmbovița