La data de 5 ianuarie 2021, polițiștii de investigații criminale din Prahova, împreună cu procurori din cadrul Parchetului pe de lângă Judecătoria Ploiești, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în județele Prahova și Brașov, la domiciliile unor persoane bănuite de proxenetism. 11 mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie 2018 – prezent, persoanele bănuite ar fi înlesnit practicarea prostituției în țară și în străinătate, obținând foloase materiale de pe urma acestor activități.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 300.000 de euro.

Polițiștii au ridicat, în urma perchezițiilor efectuate, telefoane mobile, 2 pistoale de tip airsoft, 1 pistol cu aer comprimat, din categoria celor supuse autorizării, documente, înscrisuri, bani și un autoturism.

10 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova pentru audieri. În urma probatoriului administrat, șapte bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentBilanț coronavirus 6 ianuarie: 5719 cazuri noi și 121 de decese
Articolul următorAtenție, șoferi! Cod galben de vreme rea în zonele montane!