29 de persoane au fost audiate în urma unor percheziții efectuate de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești în localitatea Gherghița, Prahova.

Trei fete, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, au fost exploatate sexual de traficanții de carne vie. Doar trei suspecți au fost puși sub control judiciar pentur 60 de zile.

Comunicatul DIICOT:

La data de 24.07.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare pe raza teritorială a localității Gherghița, județul Prahova, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

În fapt s-a reținut că, începând cu luna iunie 2018, pe raza localității Gherghita, județul Prahova, a fost constituit un grup infracțional, ai cărui membri au acționat în mod coordonat, în ceea privește recrutarea, determinarea şi exploatarea sexuală a 3 minore, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, în vederea obținerii de foloase materiale.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că, exploatarea sexuală a celor 3 minore a fost realizată atât prin intermediul unor anunțuri publicate pe site-uri de publicitate, cât și prin plasarea victimelor în diferite locații (domiciliul clienților sau locuri de cazare).

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost găsite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente, înscrisuri și telefoane mobile.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești au fost aduse, în vederea audierii, un număr 29 de persoane, iar față de 3 inculpați s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Articolul precedentPatronul unui magazin sătesc din Târgșoru Vechi, amendat și cercetat penal
Articolul următorHipodrom: 12 trăpaşi se vor întrece, sâmbătă, în Premiul Municipiului Ploieşti!
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.