Percheziții în Prahova și alte județe. Este vizat un grup infracțional organizat în săvârşirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri, proxenetism și falsificare de monede

Procurorii DIICOT  au efectuat, miercuri, percheziții pe raza județului Prahova, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat  în săvârşirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc și de mare risc, deţinere de droguri de risc și de mare risc, falsificare de monede străine și punerea în circulaţie de valori falsificate, proxenetism, trafic de influență și cumpărare de influență, conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară  din cadrul  Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat, miercuri, 34 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București şi a judeţelor Ilfov şi Prahova, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc și de mare risc, deţinere de droguri de risc și de mare risc, falsificare de monede străine și punerea în circulaţie de valori falsificate, proxenetism, trafic de influență și cumpărare de influență, conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna  august 2017, un număr de 5 suspecţi, membri ai unui clan de notorietate,  au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior mai mulţi suspecţi, având ca scop săvârşirea infracţiunilor de punere în circulație de valori falsificate (bancnote de 100 de euro), trafic de droguri de mare risc (cocaină), trafic şi cumpărare de influenţă şi proxenetism. Astfel, în perioada mai sus menționată, membrii grupului infracțional au cumpărat și introdus pe teritoriul României 499 de bancnote de 100 de euro falsificate în Bulgaria, au comercializat droguri de mare risc pe teritoriul municipiului București, au traficat şi cumpărat influență şi au înlesnit şi obţinut sume de bani de pe urma activităţii de prostituţie desfăşurată pe teritoriul municipiului Bucureşti”, precizează procurorii DIICOT.

La sediul DIICOT- Structura Centrală vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de peste 40 de persoane.

Acţiunea de miercuri s-a derulat cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. De asemenea, la descinderi au participat reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, al Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, precum şi al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova.

Articolul precedentUPDATE Bărbat înjunghiat în Ploiești! Declarația unui martor
Articolul următorTragedie în comuna prahoveană Tinosu. Copil în vârstă de un an și trei luni, găsit spânzurat cu un cablu TV