Polițiștii din Ploiești au efectuat miercuri cinci percheziții la persoane bănuite de furturi din locuințe și dintr-un autovehicul. Cinci persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri. Conform unor surse judiciare, unul dintre hoți este un bărbat din Valea Călugărească, condamnat pentru furt calificat săvărșit în  Ploiești, în anul 2011, unde prejudiciul a fost 1 milion euro.

La data de 15 mai, polițiștii de investigații criminale din Ploiești au efectuat cinci percheziții la locuințele unor persoane bănuite de furturi din locuințe și furt dintr-un autovehicul. Două descinderi au loc în Ploiești și alte trei în Valea Călugărească.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada martie – aprilie a.c., persoanele în cauză ar fi săvârșit 6 infracțiuni de furt din locuințe de pe raza municipiului Ploiești. Se pare că aceștia pătrundeau în locațiile vizate prin efracție, pe timpul nopții, de unde sustrăgeau bunuri și valori (bani, bijuterii, electronice, parfumuri, obiecte vestimentare etc).

De asemenea, acealeași persoane sunt bănuite că, la data de 28 aprilie, ar fi spart geamul lateral al unui autovehicul din Ploiești, din habitaclul căruia ar fi sustras un portofel, care conținea acte și suma de 100 de lei.

Până în prezent, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la peste 25.000 de lei.

Cinci persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri. Conform unor surse din rândul anchetei, unul dintre hoți este un bărbat din Valea Călugărească, condamnat pentru furt calificat săvărșit în  Ploiești, în anul 2011, unde prejudiciul a fost 1 milion euro.

Vă reamintim faptul că, în iarna lui 2011, doi tineri, înainte de a merge la furt, au zăbovit pentru câteva zeci de minute într-o casă nelocuită, aflată încă în construcţie, pentru a mânca ceva. Au întins masa pe un cufăr găsit sub o scară interioară.  După ce au terminat de mâncat, unul dintre ei a ţinut să verifice ce se află în geamantanul transformat în masă. Atunci au descoperit comoara, pentru ei doar bani mulţi, pentru că erau semianalfeţi şi nu cunoşteau valoarea banilor.  Au împărţit bancnotele pe culori fără să realizeze că au în mână nu mai puţin de un milion de eruo.  Banii aparţineau Mariei Eftimie, o asistentă medicală pensionară, care vânduse mai multe hectare de teren pe care le moştenise. Fiind în perioada crizei financiare, femeia s-a temut să lase banii în bancă, aşa că a decis să-i păstreze “la saltea”, într-un imobil nelocuit aflat lângă casa părinţilor săi, persoane în vârstă, trecute de 80 de ani la acea vreme.

Articolul precedentPercheziții la hoții din Prahova
Articolul următorVideo| Premierul Viorica Dăncilă, întâmpinat de mai mulți protestatari în Prahova