Campania “Fără penali în funcţii publice”, promovată de Uniunea Salvaţi România, a dus până acum la strângerea a peste 330.000 de semnături din partea românilor care doresc o modificare a legislaţiei, prin care persoanele condamnate pentru fapte de corupţie să nu mai aibă voie să ocupe funcţii în aparatul de stat.

Organizatorii campaniei spun că au nevoie ca în cel puţin 21 de judeţe din ţară să se adune minim câte 20.000 de semnături, lucru care, până acum, se întâmplă doar în Braşov, Sibiu şi Cluj şi în Capitală. Prahova se află în prima jumătate a acestei liste, cu peste 10.000 de semnături strânse.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul farapenali.ro, în Prahova au fost strânse, până miercuri după-amiază, 10.231 de semnături în cadrul campaniei, ceea ce plasează judeţul undeva printre primele din ţară. Cel mai bine din acest punct de vedere stă Bucureştiul, cu peste 70.000 de semnături strânse până la 25 iulie, urmat de Braşov (24.759), Sibiu (21.653), Cluj (20.491), Timiş (19.441) şi Constanţa (18.105).

Iniţiativa cetăţenească doreşte interzicerea posibilităţii cetăţenilor condamnaţi definitiv să mai ocupe funcţii publice, iar organizatorii campaniei de strângere de semnături mai remarcă, pe site-ul farapenali.ro, faptul că “oamenii politici din instituţiile care conduc România sunt puşi sub învinuiri de fapte de corupţie” şi că este nevoie de o curăţire a clasei politice actuale.

Articolul precedentMăsuri pentru ca ”Halele Centrale” din Ploiești să devină un spațiu comercial atractiv pentru comercianți și cumpărători
Articolul următorAtenție șoferi! Trafic restricționat în Bărcănești
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.