Un raport al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova arată că unitățile de învățământ din județ nu sunt pregătite să își primească elevii din punct de vedere al securității la incendiu. Astfel, peste 160 de sancțiuni au fost date de către  inspectorii ISU în urma controalelor la unitățile de învățămând din județ.

În săptămâna dinaintea începerii cursurilor noului an şcolar, reprezentanții ISU Prahova au descoperit nenumărate nereguli privind securitatea la incendiu şi protecţia civilă la unitățile de învățământ prahovene și au dat peste 160 de sancțiuni.

Pentru unele dintre ele, unitățile au primit termen de conformare, întrucât problemele nu au putut fi remediate pe loc.

Controalele de acest fel se fac anual, pentru identificarea neconformităților pe linia protecției civile şi apărării împotriva incendiilor, în încercarea de remediere a lor prin intervenţia autorităţilor locale, a anunţat ISU Prahova .

În această informare, reprezentanții instituției au arătat că, numai în perioada 2-6 septembrie, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Șerban Cantacuzino” a desfăşurat 54 acţiuni de control și activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unitățile de învățământ.

„Pe timpul verificărilor au fost depistate 163 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, 68 dintre acestea au fost soluționate pe timpul controlului, iar 95 nu au fost soluționate. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 163 de avertismente. De asemenea, echipajele de pompieri militari ale celor 6 subunităţi de intervenţie au efectuat 217 misiuni de recunoaştere în teren, la instituții de învățământ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ. Toate aceste activități, desfășurate sub coordonarea cadrelor unității noastre, au ca scop asigurarea climatului de siguranță în școli, dar și instruirea copiilor, tinerilor și personalului din cadrul unităţilor de învăţământ cu privire la modul corect de comportare în cazul producerii unei situații de urgență”, se arată în comunicatul ISU.

În prezent,  în Prahova există 51 de clădiri ale unor unități de învățământ care nu au autorizația de securitate la incendiu. Este vorba despre 21 de imobile aparținând unor grădinițe, 26 ale unor școli, trei săli de sport și un internat.

Articolul precedentO tânără care voia să-și facă selfie a căzut într-o prăpastie în Bucegi
Articolul următorAutorităție prahovene au recunoscut: 15% dintre microbuzele şcolare din Prahova sunt foarte uzate