Cele cinci suspiciuni ale unor noi focare de pestă porcină africană în județul Prahova din data de 17.07.2019, au fost confirmate prin buletine de analiză și de IDSA București.

Acestea sunt plasate astfel: 1 în comună Poienarii Burchii-sat Cărbunari, 3 în comună Târgșorul Vechi-sat Târgșoru Vechi și 1 la porc mistreț în Fondul de Vânătoare 33 Nucet, aparținând AVPS Cormorani.În acest moment au fost confirmate în total 23 de focare de pestă porcină africană pe raza comunelor Poienarii Burchii, Târgșorul Vechi, Gorgota, Șirna și Brazi.

Trei dintre aceste focare sunt la porci mistreți.La Târgșorul Vechi, pe străzile unde au fost suspicionate/confirmate focarele, continuă evaluarea și uciderea preventivă a suinelor, potrivit hotărârii luate ieri în ședința Centrului local de combatare a bolilor Prahova, în zona (pe străzile) în care au fost confirmate focarele de boală, conform recensământului efectuat de către Primăria Târgșorul Vechi.

Autorităţile locale continuă recensământul suinelor din zonele de protecţie/supraveghere afectate de PPA, iar echipajele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au continuat controalele în trafic ale autovehiculelor care pot transporta animale/carne/produse din carne de porc pe căile rutiere.

Până acum nu a fost depistat niciun transport de acest gen.

Articolul precedentSoluţiile autorităților locale pentru a scăpa Ploieștiul de gunoaie!
Articolul următorVIDEO| Cosmonatul Dumitru Prunariu, prezent la inaugurarea planetriului de la Slănic: NASA are sarcină clară să trimită pe Lună încă un echipaj