Adrian Dobre, primarul Ploieștiului cere rezilierea contractului cu operatorul de salubritate 
Adrian Dobre, primarul Ploieștiului cere rezilierea contractului cu operatorul de salubritate 

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a vorbit marţi, în cadrul întâlnirii săptămânale cu presa, despre stadiul proiectelor pe fonduri europene în ceea ce privește anveloparea energetică a unor blocuri de locuinţe din municipiu.

Edilul șef al orașului  a susținut că  municipalitatea va lansa licitaţiile la pachet pentru proiectare şi execuţie, pentru cele patru loturi de blocuri, cu intenţia ca procedurile de selecţie să se ţină în această iarnă, iar lucrările propriu-zise să poată începe din primăvară.

Pe lista propusă de administraţia ploieşteană zilele acestea figurează 14 blocuri, dintre care şase imobile cu patru etaje şi opt cu zece etaje, la acestea urmând să fie înlocuite şi ascensoarele. Este vorba despre blocul 28E de pe strada Colinei, blocul 34A1 de pe strada Gheorghe Doja, blocurile 8C1-C2, 10F, 12C, 17C şi 26F de pe Bulevardul Republicii, blocurile 11D şi 23B de pe strada Constantin Brezeanu, blocurile 11B1 şi 11B2 din Piața Mihai Viteazul şi blocurile  10C1, 10C2 şi 10D de pe strada Sinăii.

“Se semnează contractele de finanţare, noi o să pregătim documentaţiile necesare elaborării proiectelor tehnice, la pachet cu lucrările de anvelopare, astfel încât să profităm de perioada sezonului rece pentru a ţine aceste licitaţii, iar din primăvară să putem intra în execuţie”, a afirmat astăzi primarul Ploieştiului, într-o întâlnire cu reprezentanţii presei locale.

Proiectele sunt estimate la 20,5 milioane de lei, iar Primăria urmează să se împrumute la bancă pentru a plăti contribuţia proprie care-i revine, urmând ca, în termen de câţiva ani, să recupereze o bună parte din această cheltuială de la proprietari.

 

 

Articolul precedentCarosabil umed şi vizibilitate scăzută pe drumurile din Prahova
Articolul următorOFICIAL! A început mutarea birourilor Primăriei Ploiești în fosta clădire Petrom