Asociația Stop Poluării Orașului Ploiești  a demarat sâmbătă, în cadrul Parcului Municipal Vest, acțiunea ”Plantăm un pom, salvăm un om”. La această acțiune demarată împolurii din oraș s-au alăturat peste 200 de ploieșteni.

” Ne-am gândit să dăm o gură de oxigen  Ploieștiului. Este  o acține-protest mai mult. Vrem să arătăm că avem nevoie de un oraș cu aer curat.  Totodată, este și un proiect educativ, la această acțiune participând și elevi din cadrul școlilor Andrei Mureșanu și Grigorescu”, ne-a declarat Mihaela Nae, membru al asociației Stop Poluării Orașului Ploiești, care a ținut să adauge și faptul că ”Nimeni nu vorbește despre poluarea din Ploiești. Top trei cele mai poluate orașe sunt București, Iași, Brașov. Ploieștiul nici nu este menționat cu toate că din punct de vedere al poluării industriale, este cel mai poluat oraș din țară”.

”Ploieștiul este de departe unul dintre cele mai poluate orașe din România, iar din punctul de vedere al unor categorii specifice de poluanți este de departe pe primul loc. Aș putea spune că, de asemenea, ocupă un loc fruntaș în Europa. Sunt poluanți extrem de nocivi, sunt poluanți care sunt în concentrații foarte mari”, a  precizat profesorul universitar Silviu Gurlui.

Articolul precedentDăncilă a jonglat cu termenii privind desecretizarea raportului „10 august”
Articolul următorUnde va fi organizat Orășelul Copiilor în Ploiești