Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a plafonat prețul lemnului pentru foc la 400 de lei metrul cub.
 
Peste trei milioane de familii vor beneficia de plafonarea prețurilor pentru lemnele de foc și produsele derivate pentru încălzire.
 
Măsura vine și în sprijinul unităților de învățământ, al serviciilor sociale, al UAT-urilor și subordonatelor acestora, respectiv al lăcașelor de cult.

”Astăzi Guvernul va adopta decizia de plafonare a preţurilor la lemnele de foc. Este o decizie aşteptată de peste trei milioane de oameni. De fapt, sunt trei milioane de gospodării care folosesc lemnul de foc. În acest sens, vom decide ca prețul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metru cub, la 1.500 de lei pe tonă la brichetele de lemn și la 2.000 de lei la peleți. Prețurile includ TVA. Încă o dată, este o măsură pe care am discutat-o, o aprobăm astăzi, în Guvern, astfel încât să avem un sistem de măsuri care să sprijine pe toți românii să treacă cu bine iarna care vine”, a afirmat premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentTraian Băsescu, afaceri cu iz rusesc. Bani și influență la cel mai înalt nivel – suspiciuni grave asupra firmei Euroconstruct. Pe cine finanțează MOSCOVA? Și de ce
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Generalii SRI care dau spionajul pe afaceri