Echipajele de urgență continuă să intervină, marți, pe Valea Prahovei, în stațiunile afectate de inundații, în ultimele ore.

Ploaia torențială de marți dimineață a dus la inundarea carosabilului, dar și a zeci de locuințe.

“În noaptea de luni spre marţi a plouat abundent în zona de nord a județului. Localitățile afectate din cauza unei ruperi de nori au fost Azuga şi Bușteni, unde precipitațiile au adus aluviuni pe carosabil”, a anunțat ISU Prahova, în jurul orei 10.30.

De asemenea, terasamentul CF – linia II este afectat, dar nu sunt trenuri blocate sau redirecţionate. Se așteaptă vagoane cu piatra pentru a reabilita zona.

Dezastru în Bușteni

Imagine

Pompierii au anunțat că peste 50 de locuințe din Bușteni şi un supermarket au fost inundate. “Pompierii acționează pentru evacuarea apei din locuințele şi gospodăriile inundate. Preventiv, în colaborare cu Salvamont  şi SVSU au fost evacuate 10 persoane, care nu au probleme medicale. La Bușteni, pe strada Telecabinei pompierii au acționat pentru degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă”, a precizat ISU Prahova.

Viitură în Sinaia

La Sinaia patru gospodării sunt inundate şi un autoturism parcat a fost luat de apă, după ce pârâul Izvorul Dorului a ieșit din matcă.

Sursa: Realitatea de Prahova