Noul președinte al Petrolului Ploiești, Marius Stan, dar și noul antrenor al formație ploieștene, Flavius Stoican, au prezentat luni planurile pentru sezonul 2019-2020.

Din start, principalul obiectiv asumat și anunțat de cei doi oficiali  a fost  promovarea în sezonul viitor.

 Noul sezon al Ligii 2 se anunță a fi mai interesant decât Liga 1, va fi liga derbyurilor de altădată, datorită concentrației de echipe cu tradiție, ceea ce ne motivează și mai mult. Petrolul va ataca promovarea și pentru aceasta avem un plan de achiziție de jucători noi de Liga I, care să facă spectacol pe teren. Istoria ne-a învățat că Petrolul este o echipă a familiilor și a generațiilor, tocmai de aceea în acest sezon vom face o schimbare, ne vom concentra mai mult pe fotbalul de altădată, pe tradiție”, a declarat Marius Stan, președintele FC Petrolul Ploiești.

Marius Stan a susținut că își va da demisia dacă Petrolul nu va promova la finalul sezonului viitor. De altfel, președintele cu care Oțelul câștiga singurul titlu din istorie în 2011, a anunțat că are două demisii în alb în geantă.

Una pentru sezonul viitor, dacă Petrolul nu va promova, și cea de-a doua, pentru 2024, când se va retrage din fotbal, nu înainte să o facă pe Petrolul campioană.

În același registru, Flavius Stoican și-a asumat obiectivul promovării, precizând că va fi unicul responsabil pentru rezultatele echipei.

” Este o provocare pentru mine. Chiar dacă este o echipă de Liga 2, să nu uităm tradiția acestei echipe.Spun aceste lucruri deoarece sunt foarte atent la fiecare detaliu. Sunt patru campionate câștigate de această echipă, sunt trei cupe ale României. Atunci când am mai avut conferințe de presă, am fost foarte clar: vreau să câștig trofee. Nu vreau să ma hazardez în declarații, dar dorința mea este să  câștig. Cupa României este competiție a surprizelor. Mă gândesc să ajungem cât mai departe și îmi doresc să fie aici la noi. Se poate! Chiar îmi doresc acest lucru, rămâne de văzut dacă o să și putem. Îmi voi da toată silința. Vreau doar jucători cu calitate și caracter”, a susținut Flavius Stoican, noul antrenor al Petrolului Ploiești.

Marius Stan a anunțat că Petrolul a renunțat  la 16 jucători, dar și că Marinescu a fost chemat la discuții.

Concret, formația ploieșteană s-a despărți de Bolboașă, Brânză, Prunescu, Sarris, Malakyan, Kozoronis, Cazan, Borța, Țigănașu, Bucșa, Pușcaș, Nini Popescu, Ghinga, Chindriș, Rusu, Moldoveanu și Antoche.  

Mai jos, puteți urmări înregistrarea completă a conferinței de presă. 

Articolul precedentFOTO| Accident la Nistorești. O mașină s-a răsturnat
Articolul următor94 permise de conducere reținute, 47 certificate de înmatriculare retrase de polițiștii prahoveni