Cea mai importantă competiţie aeronautică care a avut loc vreodată în România a adus pe aerodromul de la Strejnicu, în perioada 15-25 august,  57 de concurenţi din 18 ţări: Australia, Belarus, Belgia, Cehia, Finlanda, Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Rusia, Africa de Sud, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, SUA şi România.

Timp de 10 zile piloţii au demonstrat că merită să fie cei mai buni din lume şi au executat atât zboruri acrobatice la alegere cât şi figuri impuse.

La finalul competiţiei, ploieşteanul Andrei Şerbu a reuşit performanţa de a urca pe podium, ocupând locul 3, după rusul Roman Ovchinnikov şi francezul Bastien Le Roux.

Ceilalţi şapte piloţi români s-au clasat pe locurile: 11- Vlad Alexandru Popescu, 25- Daniel Ştefănescu, 26- George Rotaru (comandantul Aeroclubului României), 33- Alexandru Eparu, 46- Teodor Munteanu, 48- Lucian Pîntea şi 49- Ioan Ursu.

Ploieşteanul Andrei Şerbu, locul 3 la Campionatul Mondial de Acrobatie cu Avionul

Echipa României a reuşit astfel să se claseze pe locul al 3, după echipele Franţei şi Statelor Unite, înaintea Rusiei, Ucrainei şi Marii Britanii.

Este pentru prima oară când România a organizat un astfel de campionat, iar toţi piloţii prezenţi la Strejnic au lăudat eforturile organizatorilor.

Articolul precedentMiting aviatic la Strejnic! Închiderea Campionatului Mondial de Acrobatie cu Avionul
Articolul următorAglomeraţie pe Valea Prahovei, în special între Comarnic şi în Buşteni
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.