Lucrări de investiții de peste 2,1 milioane lei în unitățile de învățământ din Ploiești.
Lucrări de investiții de peste 2,1 milioane lei în unitățile de învățământ din Ploiești.

 Ploiești 2018! În unele unități de învățământ plouă sau nu se poate asigura încălzirea

Cu toate că noul an școlar a început cu mare fast în unitățile de învățământ din Ploieşti la care au fost invitați reprezentanții autorităților locale, conducerea primăriei constată acum, la câteva zile de la reluarea cursurilor, că multe unităţi au nevoie urgentă de lucrări.

Iar aceste vești mai puțin îmbucurătoare au fost aflate de primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, şi viceprimarul Cristian Ganea  în urma unei şedinţe cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ din municipiu.

Drept urmare, cei doi au aflat că încă mai există clădiri în care se infiltrează apa, clădiri din care se desprind bucăţi de tencuială sau imobile cu probleme la sistemele de încălzire. Vorbim de probleme extrem de serioase, fără îndoială, dar care, din motive inexplicabile, nu au fost incluse pe lista de priorităţi stabilită la începutul verii.

Conform viceprimarului Ploieştiului, Cristian Ganea, acum, autorităţile pregătesc o rectificare bugetară, astfel încât unele dintre aceste probleme semnalate să fie rezolvate în următoarele săptămâni.

“Am participat la o întâlnire cu directorii unităţilor de învăţământ din Ploieşti, în care le-am mulţumit pentru eforturile depuse pentru deschiderea anului şcolar. Am dorit, cu această ocazie, să mai ştiu din problemele pe care le au, învăţământul şi sănătatea copiilor fiind pe primul loc din punctul meu de vedere. La Colegiul «Virgil Madgearu» sala de sport existentă este degradată şi este nevoie de una nouă, pe care o vom construi din bugetul propriu sau cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii. La Şcoala «Mihai Eminescu» sunt probleme la acoperişul sălii de sport, plouă în sală şi vestiare, iar grădiniţele 4 şi 28 şi Şcoala «Rareş Vodă» vor beneficia de centrale termice noi în cel mult o lună. La colegiile «Mihai Viteazul», pe aripa nordică, şi «Ion Luca Caragiale» va trebui să alocăm un buget, în 2019, pentru a face intervenţii la acoperişuri, tot din cauza unor probleme cu infiltraţiile. La «Caragiale» mai rămâne şi problema terenului pierdut în instanţă, am cerut ca membrii comisiei de negociere să îşi intensifice activitatea. De asemenea, la Liceul «1 Mai» se vor face lucrări de reparaţie a gardului, la Şcoala «Sfântul Vasile» va fi reparată faţada, la Grădiniţa 24 va fi reparat acoperişul, iar la Şcoala «Coşbuc» se vor face de asemenea lucrări pe o porţiune din acoperiş, toate acestea urmând să primească finanţare odată cu rectificarea bugetului local”, ne-a declarat viceprimarul Cristian Ganea, care a precizat că vineri este programată o şedinţă a Consiliului Local Ploieşti în care urmează să fie pus în dezbatere un proiect de rectificare a bugetului local.

Articolul precedentÎncepe noua stagiune a Teatrului Toma Caragiu Ploiești
Articolul următorPrimăria Ploiești te așteaptă să participi la “Let’s do it, Ploiești!”