Preţul unei călătorii cu mijloacele de transport în comun în Ploieşti ar putea fi 3 lei.

Propunerea de majorare a tarifelor la bilete și la abonamentele TCE a fost înaintată încă de anul trecut și va fi discutată în această lună, când Consiliul Local trebuie să decidă cum se va realiza echilibrarea cheltuielilor de la societatea de transport în comun din Ploiești.

SC Transport Călători Express a propus majorarea tarifului la bilet de la 2,5 lei la 3 lei, în timp ce pentru abonamentul de o zi se doreşte creșterea de la 6 lei la 8 lei. Pentru celelalte tipuri de abonamente propunerea vizează o creștere de 5%.

„Propunerea este de anul trecut și vizează mărirea tarifului inclusiv la bilete. Nu a fost încă o dezbatere pe această temă pentru că discuția a fost amânată după ce s-a încheiat noul contract de delegare. Urmează să vedem care este oportunitatea de acoperire a cheltuielilor, fie prin majorarea tarifelor, fie prin acordarea de subvenții mai mari pentru transportul în comun de către Consiliul Local”, a declarat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești.

Propunerea de majorare a tarifelor pentru transportul în comun a fost raportată la cheltuielile realizate de TCE până la nivelul lunii iunie 2019.

„La TCE, conform noului contract de delegare, va fi realizat un audit pentru a se stabili modul de echilibrare a cheltuielilor”, a precizat directorul TCE Ploiești, care a anunțat că discuțiile pe tema majorării tarifelor la TCE ar urma să aibă loc în această lună.

Ultima majorare a tarifului la bilete a avut loc în luna octombrie 2018.