În timp ce în Ploiești nu se efectuează  servicii de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie de aproximativ 3 ani, liderii administrației publice locale au transformat această problemă într-o adevărată luptă politică.

 

Drept urmare, în loc să se pună de acord asupra unei soluţii prin care să se rezolve această problemă stringentă, Dobre, Ganea şi Pană prefer să creez un adevărat scandal politic și să poarte  discuţiile în public de pe poziţie de forţă.

0725691912

Ce-i drept, primarul Adrian Dobre şi-ar fi dorit să îşi asume singur meritele rezolvării acestei probleme, însă pe răspunderea altora. Astfel, fără să se consulte cu cei doi viceprimari, acesta a luat decizia să anunţe că este nevoie să se declarare stăre de urgenţă, generată de lipsa serviciilor de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie în Ploieşti, precizând că aceasta este singura soluţie pentru a se semna un contract cu un operator până la finalizarea licitaţiei.

 

Şi astfel am ajuns la a treia şedinţă a Comandamentului Local pentru Situaţii de Urgenţă în care subiectul deratizării şi dezinsecţiei a căpătat un caracter politic, iar problema a rămas în continuare nerezolvată.

 

La finalul unor discuţii aprinse, viceprimarii Ploieştiului, Cristian Ganea şi George Pană, s-au declarat nemulţumiţi de comportamentul primarului Adrian Dobre în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi îl acuză că face jocuri politice şi că de fapt nu vrea să rezolve problema care priveşte siguranţa cetăţenilor.

Cei doi edili au spus că primarul nu i-a consultat şi nu i-a invitat să discute despre probleme, acuzând că nu li se spune niciodată nimic şi că totul se face cu uşile închise fiind puşi în faţa faptelor împlinite.

“Această şedinţă se pare că a avut un scop mai mult politic decât de urgenţă sau de alertă. Nu ni s-a dat ocazia să venim cu alte propuneri”, a declarat Cristian Ganea

“O situaţie pe care domnul primar a declarat-o ca fiind o situaţie cu potenţial pericol pentru cetăţeni a transformat-o într-un show politic şi un circ mediatic. Din punctul meu de vedere nu a avut nicio clipă intenţia să rezolve această situaţie pentru că dacă dorea o făcea fără să facă aceste pseudo şedinţe unde convoacă, în calitate de preşedinte al unui comitet local pentru situaţii de urgenţă, peste 30 de persoane dar nu lasă dreptul acestora să îşi exprime punctul de vedere”, a declarat George Pană

De cealaltă parte, primarul Adrian Dobre a susţinut că a ajuns la concluzia că nu se doreşte a se interveni rapid în rezolvarea acestei probleme.

”După cum aţi văzut seviciile deconcentrate azi au avut un vot împotrivă după ce în urmă cu o săptămână s-a votat acest plan de măsuri. Singura concluzie la care pot să ajung este că persoanele care ar fi trebuit să susţină acest demers în vederea înlăturării acestui risc la nivel de Ploieşti, şi mă refer aici la deconcentrate, care sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu, puşi de PSD şi ALDE şi care nu au votat azi. Văd că această coaliţie PSD – ALDE a reuşit să destrame acest vot împotriva intereselor cetăţenilor”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Articolul precedentAlexandra Păcuraru: „Cu bombe, cu rachete, cu mitraliere și pistoale nu poți construi. Dar cu argumente, da”
Articolul următorAccident pe DN1B, în Prahova! Șofer, sub influența alcoolului, fugit de la locul faptei!