Ploieștiul se află în acest moment pe locul  trei în ceea ce privește proiecte depuse pentru investiții cu fonduri europene, după București și Cluj. Conform, primarului Adrian Dobre,  executivul ploieștean a depus proiecte în valoare de 190 milioane de euro.

”Până în momentul de față, municipalitatea a depus proiecte în valoare de 150 milioane euro și am luat, având în vedere că termenul a fost amânat până pe 31 martie, să mai depunem proiecte de 40 milioane, astfel ajungând la 190 milioane euro. Avem proiecte pe eficiență energetic termică și iluminat, mobilitate urbană și regenerare urbană”, a susținut primarul Adrian Dobre.

Printre proiectele care se vor a fi realizate cu bani europeni se numără reabilitarea termică mai multor blocuri și clădiri publice, achiziționarea de mijloace de transport în comun,  construirea de noi grădinițe și regenerare urbană în cartierele Râfov și Pictor Rosenthal, acest lucru presupunând refacerea infrastructurii și tramei stradale, reabilitarea sistemului de iluminat public și construirea de spații de agrement.

Vezi mai jos declarația integrală a primarului Adrian Dobre pe această temă.

 

 

Articolul precedentÎncă un deces cauzat de gripă în Prahova: o femeie în vârstă de 43 de ani
Articolul următorPrahovean depistat cu o mașină furată din Germania, la graniță la Ostrov