Problema salubrităţii din Ploieşti a fost şi este un subiect amplu dezbătut în ultima perioadă, în centrul atenţiei fiind activitatea operatorului Rosal. Totuşi, vinovaţi de faptul că Ploieştiul este un oraş murdar sunt şi cetăţenii certaţi cu bunul simţ.

Astfel, marți, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Adrian Dobre a ridicat problema privind deșeurile din construcții abandonate pe domeniul public.   Abandonarea lor este în afara legii, iar cei care iau în calcul să le abandoneze pe unde pot, fără a contacta un operator autorizat, riscă să fie amendaţi. Desigur, în cazul în care sunt prinşi! Rosal nu este obligat să ridice deşeurile din construcţii din zona pubelelor, ci doar gunoiul menajer. Iar în momentul în care acestea sunt ridicate, plata se face de către municipalitate. De aceea, există o legislație care îi sancționează pe cei care abandonează molozul pe domeniul public sau în zona punctelor de colectare a deșeurilor menajere.

Edilul speră ca prin implantarea unui sistem de monitorizare video în oraș să-i descurajeze pe cei care lasă sacii cu moloz sau îl aruncă la propriu pe domeniul public.

” Atunci când sunt depistați cetățeni, fie persoane fizice, fie persoane juridice, sunt aplicate amenzi, dar nu putem să surprindem toate situațiile de genul aceasta, Totuși, noi verificăm periodic toate zonele care în mod obișnuit apar aceste deșeuri”, a susținut Adrian Dobre, primarul Ploieștiului.

Problema salubrității din oraș s-ar rezolva și dacă ar nu ar mai exista ploieşteni  care  să  îşi lase maşinile chiar în dreptul punctelor de colectare, astfel blocând accesul autoutilitarelor de ridicat deşeurile, sau persoane care aruncă gunoiul pe domeniul public.

Drept urmare, pentru ca Ploieştiului să fie un oraş curat, trebuie ca ploieştenii să fie conştienţi că sunt direct implicaţi în acest demers şi ar trebui să nu mai arunce gunoiul pe unde apucă. De asemenea,  autorităţile locale trebuie să supravegheze îndeaproape activitatea operatorului de salubritate şi să intervină atunci când situaţia o cere.

În ceea ce privește proiectul privind  sistemul de monitorizare video, primarul a susținut că în prezent s-a demarat procedura privind realizarea studiilor de oportunitate și cel de fezabilitate.

Articolul precedentTânăr, depistat cu un cuțit asupra lui într-o școală din Ploiești | VIDEO
Articolul următorCirculația pe Bd. Independenței din Ploiești va fi oprită, vineri dimineață