Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Politiei Capitalei, intr-o intervenție la postul Realitatea PLUS, a vorbit despre motivul reținerii jurnalistei Iosefine Pascal, seara trecută, după protestul de la Palatul Parlamentului.

Ciprian Romanescu a declarat că ‘’în urma evenimentelor de la Parlament, de ieri, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor, au fost declanșate verificări de către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

În acest sens, mai multe persoane au fost invitate la sediul Poliției, pentru a oferi date suplimentare cu privire la derularea evenimentelor, avându-se în vedere că au fost prezente la locul sâvârșirii unor fapte ilegale’’.

Purtătorul de cuvânt al Poliție Române a mai declarat că printre persoanele care au participat la protestul de ieri a fost ‘’și o femeie, Josefina Pascal, care a fost invitată ieri, la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiul București, de doi polițiști în uniforme’’, lucru care a fost negat de jurnalista în emisiunea Culisele Statului Paralel. Aceasta declarând că 4 polițiști cu două mașini, au condus-o la secție.

Romanescu a mai spus că ‘’cea în cauză a acceptat și a fost adusă la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în jurul orei 22.00, de către polițiști. În urma discuțiilor de la sediul Poliției, s-a stabilit că aceasta a fost prezentă la evenimentele de la Parlament, în calitate de jurnalist, în vederea realizării unui material de presă. Menționăm că jurnalista a părasit în scurt timp sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București’’.

Cu privire la înregistrarea care a fost difuzată pe Realitatea Plus, în care jurnalista este invitată la sediul poliției de polițiștii care au venit la ușa casei ei, aceștia i-au spus femeii inițial că este invitată la secția de poliție pentru  o plângere cu infracțiuni informatice pentru a nu crea temeri, a mai spus purtătorul de cuvânt al poliție române.

‘’Metoda prin care a fost invitată la secția poliției, este de a nu crea panică și a nu induce temeri persoanei vizate’’ a mai spus Romanescu.

Polițiștii nu i-au spus jurnalistei adevăratul motiv pentru care este reținută și condusă la sediul poliției.
‘’Doamna a fost invitată pentru clasificarea unei situații, A venit la sediu, iar acolo în 10 minute s-au clarificat lucrurile. Nu a fost nici o problemă. Colaborăm cu cetățenii pentru a afla adevărul. Toate aspectele vor face obiectul unor verificări’’ a mai declarat Romanescu. 

“Procesul verbal făcut la sediu a fost pentru a consemna aspectele care au dus la audierea ei la secția de poliție. Aceasta a clarificat că este jurnalistă, iar mai apoi a fost eliberată, fără fi pusă sub acuzare în vreun anume fel’’.

“În urma cercetărilor au fost reținute două persoane care ulterior au fost plasate sub control judiciar. O persoana este acuzata de vandalizarea unei mașinii, iar pentru a doua persoană se fac cercetări pentru tulburarea liniștii publice”.

Articolul precedentCulisele statului paralel | Iosefina Pascal, dezvăluiri bombă despre protestul de la Parlament. Discuții HALUCINANTE cu Poliția
Articolul următor24 persoane, printre care 12 copii, blocați la Cota 1400 din cauza unei pene de curent