Pompierii militari români, aflați într-o misiune în Grecia, sunt pregătiți să intervină pentru lichidarea eventualelor focare izolate, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din România.

Astăzi, în urma ultimelor informații transmise de către ofițerul de legătură elen, în zona Attica incendiul nu se mai manifestă cu flacără deschisă. Astfel, misiunile alocate modulului român pentru ziua în curs sunt în principal de supraveghere, monitorizare și lichidarea eventualelor focare izolate.

La solicitarea ofițerului de legătură elen, forțele și mijloacele române vor fi dislocate în două zone distincte, respectiv zona Kryftes și Vilia.

Opt autospeciale de stingere, trei cisterne, un camion de intervenție cu rezervă de apă, un UTV, cinci autospeciale de primă intervenție și comandă, un container multirisc și o echipă pentru monitorizare aeriană vor fi prezente în cele două zone, pe parcursul acestei zile.

Pe parcursul zilei de ieri, pompierii militari români au fost împărțiți în trei echipe, care au acționat în zone diferite.

Autospecialele pentru stingerea incendiilor de pădure și-au dovedit utilitatea ajungând în apropierea zonelor afectate, unde pompierii români și eleni au intervenit pentru localizarea și lichidarea focarelor ascunse, rămase în urma incendiilor devastatoare.

Articolul precedentAdolescent dat dispărut în Prahova. Apelul Poliției
Articolul următorPrahova. Traficul peste pârâul Azuga, de pe DN 1, va fi închis temporar marți dimineața, de la ora 02.00