Joi,  13 septembrie, se împlinesc 170 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii, lupta eroică a celor 166 de ostaşi pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva celor aproape 6.000 de soldaţi ai oştirii otomane veniţi  să suprime idealurile Revoluţiei de la 1848.

“Ducând mai departe tradiţia predecesorilor, pompierii români continuă să îşi onoreze cu acelaşi curaj şi abnegaţie misiunea de apărare a vieţii şi bunurilor concetăţenilor, în confruntarea cu incendii ori alte situaţii de urgenţă, făcând uneori sacrificiul suprem, punându-şi adeseori viaţa în pericol pentru a o salva pe a semenilor. Diversitatea şi complexitatea misiunilor desfăşurate de pompierii militari reclamă pe lângă pregătirea temeinică și permanentă, «curaj și devotament», atribute regăsibile în deviza acestei arme și în rezultatele muncii reprezentanților ei, materializate în vieţi şi bunuri salvate”, au transmis reprezentanții ISU Prahova, cu prilejul anunțării evenimentelor organizate de Ziua Pompierilor.

Acțiunile vor debuta la sediul instituției, la ora 10.00, cu o slujbă de comemorare a eroilor din Dealul Spirii și a pompierilor prahoveni căzuți la datorie, de-a lungul vremii. În cadrul ședinței festiva care va urma acestui moment, vor fi înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, un ofițer și nouă subofițeri care au obţinut rezultate excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice.

Tot de Ziua Pompierilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova organizează, în intervalul 11.30 – 13.00, pe esplanada Salii Sporturilor „Olimpia” din municipiul Ploieşti, o expoziţie cu tehnică de luptă şi mijloace de intervenţie din dotare, precum şi exerciţii demonstrative.

Ziua de joi, 13 septembrie, va fi „Ziua porţilor deschise”. Între orele 11:30 și 13:00, la toate subunităţile de intervenţie vizitatorii vor avea ocazia să ia contact cu echipamentele/autospecialele de intervenţie în situaţii de urgenţă din dotarea pompierilor prahoveni şi să vizioneze exerciţiile demonstrative organizate.

În aceeaşi zi aniversară, pompierii militari vor defila pentru prahoveni cu autospecialele de intervenţie, în municipiul Ploiești.

Articolul precedentSemiMaratonul Bucuriei, un proiect demarat pentru susținerea și dezvoltarea sportului în Prahova
Articolul următorIncendiu la o casă parohială din Prahova! VIDEO
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.