Inspectoratul Școlar Județean a anunțat că în Prahova au ajuns 36.000 de măști de protecție din cele un milion despre care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că sunt distribuite în teritoriu, pentru prima parte a acestei săptămâni.

În județ sunt în jur de 75.000 de elevi, din care aproximativ 30.000 numai în învățământul primar, adică la o grupă de vârstă pentru care nu există nici măcar vaccin. Acestora li se adaugă și cadrele didactice. Cifra de 75.000 se referă strict la efectivele școlar din clasele primare, gimnaziu și învățământul liceal de zi.

“La Inspectoratul Școlar Județean Prahova au fost recepționate 36.000 de măști de protecție, care urmează a fi distribuite începând de marți, 11 ianuarie”, a anunțat ISJ Prahova într-un comunicat de presă.

La școală, masca este obligatorie și, în mod normal, ar trebui schimbată cel puțin o dată în timpul orelor de curs, ceea ce înseamnă că fiecare elev are nevoie, zilnic, de cel puțin două.

“Aș fi preferat să existe teste în școli. Am cerut de mult timp să existe teste în școli. Am fost informați însă de IGSU că din cauza unei contestații, procedura de achiziție a fost blocată. Noi cerem în continuare să fie teste în școli. Am cerut de asemenea și să existe măști de protecție în școli, iar astăzi (duminică – n.r.) au fost distribuite în școlile din România 1 milion de măști pentru debutul săptămânii. Urmează alte aprovizionări”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică seară.

Sursa: Realitatea de Prahova