Curtea de Apel Ploiești a respins, marți, contestația formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal Prahova Față de hotărârea instanței de fond, plasarea a patru inculpați din dosarul “Vaccinare la chiuvetă” sub control judiciar.

Tribunalul Prahova respins, vineri, cererea procurorilor, de a-I plasa pe cei patru – doi asistenți medicali, un brancardier și un instalator – în arest preventive. În schimb a hotărât ca aceștia să fie anchetați sub control judiciar.

Procurorii au contestat imediat decizia, iar marți Curtea de Apel Ploiești s-a pronunțat în acest caz, prin hotărâre definitivă, menținând decizia primei instanțe.

17 percheziții au avut loc, joi, în Prahova, într-un dosar privind “vaccinarea la chiuvetă”, un fenomen apărut în mai multe județe din țară și care constă în eliberarea de certificate de vaccinare, în fals, unor persoane care în realitate nu au fost imunizate anti-Covid. În unele cazuri, practicile au ieșit la iveală după ce persoane care au primit astfel de certificate au ajuns în stare gravă la spital, infectate cu Covid, și au recunoscut că în realitate nu fuseseră imunizate.

35 de suspecți au fost audiați în urma descinderilor, patru fiind reținuți pentru 24 de ore și, în cursul zilei de vineri, plasați sub control judiciar, măsură menținută și de Curtea de Apel Ploiești prin hotărârea definitivă de marți. Controlul judiciar este valabil până pe 13 decembrie inclusiv.

Cercetările sunt derulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, sub aspectul infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals informatic și uz de fals.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentPercheziții în Ploiești, Urlați și Ariceștii Rahtivani, în dosare de furturi
Articolul următorKlaus Iohannis a anunțat noile restricții în România. Începând de luni, elevii intră în vacanţă timp de două săptămâni