Prahova, în mijlocul pestei porcine! Autoritățile sunt în alertă

Chiar dacă până în prezent, în Prahova nu a fost semnalat niciun caz oficial de pestă porcină africană, autoritățile locale sunt în alertă și  au luat măsuri suplimentare de prevenţie.

Asta pentru că a fost  confirmat un focar și în judeţul vecin Dâmboviţa, informația venită după ce virusul fusese depistat şi în Buzău, Ialomiţa şi Ilfov.

Conducerea Prefecturii a convocat o şedinţă la care au participat reprezentanţii direcţiilor deconcentrate cu atribuţii în domeniu, iar decizia a fost de instalare a unor filtre rutiere, pe toate drumurile care leagă Prahova de Dâmboviţa, măsură venită în completarea celor care vizează legăturile cu restul judeţelor în care a fost confirmată apariţia acestui virus.

 

Prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, a confirmat, la finalul şedinţei, că vor exista filtre mobile pe toate drumurile judeţene care duc spre Dâmboviţa, dar, evident, şi pe drumurile naţionale 71, Sinaia – Moreni, şi 72, Ploieşti – Târgovişte.

De asemenea, autorităţile au decis şi menţinerea tuturor celorlalte filtre mobile de pe drumurile care leagă Prahova de Ialomiţa, Buzău şi Ilfov şi a filtrului fix de la Ciorani.

Articolul precedentUn agent examinator auto din Prahova a refuzat 350 de euro mită
Articolul următorPercheziții la hoții din Mizil și Ploiești. Metoda…împrietenirea!