Conducerea Instituției Prefectului judetul Prahova, precum și membrii Colegiului prefectural au participat luni la sedinta, în sistem videoconferința, care a avut ca teme principale ”Pregătirea anului școlar 2019-2020 și Siguranța în școli” și planul de acțiune Pirații rutieri.

Ședința a fost condusă de  Mihai Viorel Fifor, vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României și ministru interimar al MAI și Valer Daniel Breaz, ministrul interimar al Educației Naționale.

Vicepremierul a solicitat prefecților situații cu școlile care nu vor fi autorizate sanitar la începutul de an școlar, care sunt încă în lucrări de amenajări ale interioarelor și școli neautorizate la incendiu, precum și măsurile pe care le vor lua autoritățile județene și locale pentru remedierea problemelor.

În acest context, prefectul Mădălina Lupea a precizat că în județul Prahova, în acest moment, sunt nouă unități școlare neautorizate sanitar din mai multe cause: lipsa apei în localitate, apa necorespunzătoare din punct de vedere bacteriologic sau grupuri sanitare în curte.

Din punct de vedere al securității la incendiu din 897 de clădiri, 52 sunt în curs de autorizare/avizare. În 78 de unități de învățământ se desfășoară lucrări de reparații și amenajări interioare, dar până pe 9 septembrie, doar în trei locații aceste lucrări nu vor fi finalizate.

Aceste unități se află în Ceptura, Măneciu și Comarnic, acolo unde lucrările de reabilitare și modernizare având termen de finalizare 2021-2022. Elevii din aceste unități nu vor fi afectați pentru că s-au găsit soluții în acest sens.

Prefectul județului Prahova va merge zilele acestea în județ pentru a verifica stadiul lucrărilor, precum și autorizarea/avizarea privind securitatea la incendiu a clădirilor în care se desfășoară activități școlare.

În ceea ce privește siguranța în școli, a fost întocmit planul comun de acțiune, iar unitățile de învățământ au fost repartizate între structurile MAI și polițiile locale și de asemenea acum se realizează un plan privind asigurarea fluenței traficului rutier în zona unităților de învățământ.

În ceea ce privește combaterea transportului ilegal de persoane, de la 1 august s-a acționat prin controale în trafic, fiind oprite 4461 de autovehicule. Au fost aplicate 25 de sancțiuni însemnând imobilizarea autovehiculelor și retragerea certificatelor de înmatriculare.

Articolul precedentPrahovean dat dispărut, găsit după trei zile într-o râpă, în Dumbrăvești
Articolul următorLa Ploiești, jazzul se aude pe acoperiș!